2050759.jpg

Tällasta kakkua tein isänpäivän kunniaksi. Minusta tämä oli ihan hyvää, ei mitään kovin erikoista. Sivuille pistin paahdettuja mantelilastuja ja päällisen kuvioin haarukalla. Pohja on paistettu noin 10 x 25 cm vuoassa. Annoin sen kuivaa yön yli vuoan alla, niin se oli paljon helpompi leikata moneen kerrokseen.

Tarvitset:
3 kananmunaa
sokeria tilavuudelta saman verran kuin kananmunia
vehnäjauhoja saman verran tilavuudelta kuin kananmunia
2 rkl kaakaojauhetta
25 g voita

nestettä kostutukseen
60 g huoneenlämpöistä voita
½ dl tomusokeria
100 g tummaa suklaata
30 g mantelilastuja

Valmista pohja tavallisen sokerikakun tapaan. Lisää kaakao jauhoihin sekoitettuna ja lisää sulatettu ja jäähdytetty voi samaan aikaan kuin jauhotkin. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 200 asteessa sen aikaa, että se on kypsä. Leikkaan jäähtynyt kakkupohja (tai yön yli seissyt) neljään osaan leveyssuunnassa. Kostuta alin kerros. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vaahdota voi kulhossa ja lisää tomusokeri. Vaahdota vielä vähän aikaa ja lisää suklaa sitten pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää ohut kerros vaahtoa kostutetulle kakkupohjalle. Kasaa kakku kostuttamalla aina seuraava päälletuleva kakkulevy ja laittamalla sille täytettä. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille. Paahda mantelilastuja pellillä 200 asteisessa uunissa. Siihen menee ehkä 1-2 minuuttia. Painele mantelilastuja kakun reunoille ja kuvioi pinta haarukalla ai raapalla halutessasi.