1244388690_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Serkkuni Venla vietti syntymäpäiviä tänä viikonloppuna, oikeat oli jo aikasemmin. Sain tehdä täytekakun sinne "juhliin". Tämän näkönen siitä sitten tuli :) Itse ainakin olen aika tyytyväinen. Kermavaahdon väri oli kyllä oikeesti vähän värikkäämpi kun kuvissa, missä se on vähän tuommonen vaaleempi. Tällä kertaa en ees mokaillu kovin pahasti kakkua tehessä, mikä on kyllä aika tuttua mulle normaalisti :D Paitsi kinuski on jotenki sairaan väristä :D Maku oli ihan kiva (totta kai siis itsekin mursusin tätä sitten). Sitruunarahkakokeilu oli ihan kannattava, kyllä aion käyttää tästä eteenpäinkin sitä aina välillä.

Pohja:
4 kananmunaa (ei ollu mitkään kovin isot pippalot nii tän kokonen tällä kertaa)
sokeria tilavuudelta saman verran kuin munia
vehnäjauhoja tilavuudelta saman verran kuin munia

Kostutus:
1 ½ dl Spriteä

Täyte:
karpalo-omenahillo (on omatekosta sitten)
2-3 banaania
2 prk Valion sitruunalla maustettua rahkaa

Kinuski:
1 ½ dl kuohukermaa
3/4 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 tl voita
1 tl vaniljasokeria

Pursotukset:
1 ½ prk Flora Vispiä
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta
tomusokeria
vihreää ja vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot varoen sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia, kunnes pohja irtoilee vuoan reunoista. Kumoa hetken jäähtynyt pohja ja anna jäähtyä kokonaan. Leikkaa kolmeen osaan. Kostuta alin pohja Spritella ja levitä päälle hillo sekä siivutetut banaanit. Laita keskimmäinen pohja päälle, kostuta ja levitä sitruunarahkat päälle. Laita vielä se päällimmäinen pohja päälle ja kostuta sekin. Kinuskia varten laita kerma, fariinisokeri ja sokeri kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen ja keitä, kunnes tippa kinuskia kuumaan veteen tiputettuna jähmettyy sen verran, että sen voi sormin pyörittä perhmeäksi palloksi. Lisää voi ja vaniljasokeri. Kaada kinuski kakun päälle. Vatkaa reunoille tuleva Flora vispi hyväksi vaahdoksi, lisää vaniljakreemijauhe ja vatkaa sekaisin. Mausta tomusokerilla mieleiseksesi. Jaa kermavaahto kahteen osaan ja värjää toinen osa vihreällä ja toinen vaaleanpunaisella. Huom! Vihreää vaahtoa tarviaa sitten paljon vähemmän, kuin punaista, jos tekee tuollaiset pursotukset kuin minulla. Pursota kakun reunoille.

1244388749_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tässä näkyy pursotuksia vähän paremmin. Vihreät on tehty koripunostyllalla ja vaaleanpunaiset ihan tavallisella tähtityllalla.

1244388716_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tässä ruusuja lähempätä.

Osaakos kukaan muuten sanoa, mistä johtuu, että tuo kinuski on tuollaista niin kuin himmeää? Ihan samalla tavalla tein kun ennenkin... :/