Juhannukset on nyt takana päin. Itse olen ainakin 100000 itikanpistoa rikkaampi ja syötyä on tullut koko vuoden edestä. Meillä päin herkuteltiin Jussina tällaisella ihanalla juustokakulla. Uunissa paistettava juustokakku taitaa olla lähtöisin Ameriikoista ja siitä nyt tuo korea nimikin ;) Normaalistihan tämä kakku taidetaan maustaa sitruunalla, mutta enpä sattunut sitruunaa kaupasta löytämään, joten appelsiini korvasi. Hieman erilainen makuhan siitä tietysti tuli, mutta ei yhtään hassumpi. Kakku katosi alta aikayksikön, kun kaverina oli vielä mansikkakastiketta!

24 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
150 g voita
1 kananmuna
½ dl kylmää vettä

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 tl appelsiininkuoriraastetta
1 rkl appelsiinimehua

Mittaa kaikki pohjan kuivat aineet kulhoon. Paloittele mukaan kylmä voi. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on murumaista. Sekoita kananmuna ja vesi keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä kokonaan, ennen kuin irroitat vuoasta.