1760226.jpg

Tällainen resepti tuli Elovena-paketin kyljessä vastaan, kokeilin ja tosi hyvää tuli. Laitan sen tänne nyt vähän muokattuna.

Tarvikkeet:

5dl kädenlämpöistä vettä
30g hiivaa
1tl suolaa
1rkl sokeria
4dl kauraryynejä
n. 6dl vehnäjauhoja
½dl öljyä
1 kananmuna
+vähän kauraryynejä

Liuota hiiva veteen, sekoita mukaan suola, sokeri, öljy ja kauraryynit. Hämmentele sekaisin esim. puuhaarukalla tmv. Lisää jauhot pikkuhiljaa ja sekoita tasaiseksi. taikinan pitää olla niin pehmeää, että puuhaarukalla voit sen loppuun asti sekoittaa. Kaada taikina voidellulle, mielellään reunalliselle uunipellille. Taputtele käsin tasaiseksi, jauhoja apuna käyttäen. Voitele munalla ja ripottele kauraryynejä päälle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, älä paista liian pitkään, ettei sämpylöistä tule kuivia. Kun ovat vähän jäähtyneet, niin leikkaa taikinapyörällä itseäsi miellyttävän kokoisiin paloihin.