2106025.jpg

Koulussahan mä oon tätäkin saanu :) Yks parhaista kouluruuista, (joita ei sori vaan oo montaa) joten ajattelin kokeilla kotona. Piti kyllä aika paljon pohtii, miten tulis samanlainen koostumus, päädyin lopulta tähän. Ei tästä kyllä samannäköstä tullut, mutta mausta aika samanlaista. Suunnilleen yhtä hyvää, tai ehkä vähän parempaa ;)

1 rkl öljyä
250 g (½ pss) fusilli-pastaa + vettä
1 prk tonnikalaa
2 tl tillisilppua
1 dl purjosilppua
50 g maustamatonta tuorejuustoa
80 g emmental-raastetta
1 dl kuohukermaa
2-3 dl maitoa
1-1 ½ tl suolaa
ripaus valkopippuria

Kiehauta kattilassa reilu määrä vettä ja kaada pasta sinne. Keitä kypsäksi. Kaada vesi pois ja lisää kattilaan tonnikala, tuorejuusto, tilli, purjo ja mausteet. Sekoita niin, että tuorejuusto sulaa. Lisää puolet juustoraasteesta. Kaada voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kerma ja maito ja painele aika tiiviisti vuokaan. Paista 200 asteessa 20 minuuttia, ripottele sitten loput juustoraasteesta pinnalle ja paista vielä toiset 20 minuuttia.