Teki mieli tehdä jotain ja tein sitten tätä mustikkapiirakkaa. Kun tein taikinaa, tuli vaan mieleen, että Runebergin torttujakin olis voinu tehä... No jaa, tais jäädä multa tekemättä, luultavasti äippä sitte tekee. Piirakan ohje on jostain vanhasta lehtileikkeestä, ei ole sen enempää tietoa. Pohja jäi valitettavasti vähän raa'aksi, koska ohjeessa oli vain ainemäärät, joten otin piirakan pois, kun se näytti kypsältä. Mustikatkin oli niin jäisiä, että siksikään se taikina ei varmaan tuolta marjojen alta kypsynyt, tuo reunahan on ihan kypsä. Ulkonäkö ei ole mikään paras, mutta hyvää tästä tuli! Raakuus ei sinänsä haittaa. Olen tuon ajan korjannut tuohon ohjeeseen.

n. 26 cm piirakkavuokaan

Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g voita sulatettuna
½ dl maitoa

Mustikkatäyte:
n. 4 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria

Muruseos:
25 g voita
½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja

Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Nypi muruseoksen ainekset murumaiseksi. Valmista pohja: Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet, sulatettu voi ja maito. Sekoita varovaisesti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Yhdistä mustikat, perunajauho ja sokeri ja levitä pohjan päälle jättäen reunaan noin sentin levyinen reuna. Ripottele muruseosta pinnalle. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.