Kun meiän omasta omenapuusta näitä omenoita tulee vaikka mitenkä paljon, niin tein sitten tätä kakkua. Aika helppo valmistaa ja tosi herkullinen lopputulos! Tykkäsin itse tosi paljon, ja taisi perheki tykätä, ainakin kummasti kakku hupeni sillä välin kun kävin pihalla...

1931494.jpg

Tarvitset:
100 g voita + voiteluun
1 1/4 dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl rusinoita
2 rkl maitoa
n. 4 pientä omenaa
korppujauhoja

Lohko omenat ja poista siemenkodat. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja rusinat. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja maito. Sekoita pienellä teholla tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Levitä omenalohkot pinnalle. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jos haluat, voit ripotella kypsän kakun pinnalle tomusokeria tai koristaa sen muulla tavalla.