2055039.jpg

Me tehtiin tätä koulussa viime viikolla (ite en osallistunu kyllä just tän tekemiseen) ja oli niin hyvää, että oli sitten pakko kotonakin kokeilla. Mulla ei kyllä ollut mitään ohjetta, että vähän summassa pistetty aineet, mutta itseasiassa tästä tuli parempaa, kuin siitä, mitä tehtiin koulussa! :) Tää piirakka kruunaskin sitten jo muutenkin loistavan päivän. Oli koulussa nimittäin ihan huippu kotitaloustunnit! :DD

Tarvitset:
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
50 g voita
n. 8 dl vehnäjauhoja

4-5 dl puolukoita
75 g voita
3/4-1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
3½ dl kaurahiutaleita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää sokeri, suola ja kardemumma. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa sen rakenne kevyesti haarukalla rikki. Lisää muna taikinaan, mutta jätä 1 ruokalusikallinen voiteluun. Lisää jauhoja pikku hiljaa taikinaan ja alusta se kimmoisaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös sulatettu ja jäähdytetty voi. Anna taikinan kohota liinan alla. Levitä taikina leivinpaperoidulle, reunalliselle uunipellille. Anna kohota sen aikaa kun valmistat täytteen. Sulata voi, lisää sokeri, vaniljasokeri ja kaurahiutaleet. Voitele jäljellä olevalla kananmunalla piirakan reunat. Ripottele puolukat pohjan päälle ja ripottele lopuksi muruseos päällimäiseksi. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.