1238941784_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaverini juhli synttäreitään viime viikonloppuna ja sain auttaa kakun teossa (jes!), koska hänen äidillään oli kiireitä. Päädyttiin suklaiseen kakkuun, joka tehtiin sitte yhessä. Opetin kamut kanssa tekee noita ruusuja, osa kakun ruusuista on kaverin tekemiä ja minusta ne oli kyllä hienoja varsinki kun eka kerran teki niitä. Minulle ainakin maistu tämä kakku, olin siis vieraana siellä itekin ;) Kyllä vierailtakin kuulu ihan positiivisia kommentteja.

Pohja:
5 kananmunaa
sokeria tilavuudelta saman verran kuin munia
vehnäjauhoja tilavuudelta saman verran kuin munia
2 ½ rkl kaakaojauhetta

Kostutus:
1 ½ dl maitoa
½ tl vaniljasokeria

Sisälle:
vadelma-mansikkasosetta
banaania

Päälle:
200 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
1 tl voita
1 ½ prk Flora Vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
tomusokeria

Valmista ensiksi täytekakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää sihdin läpi yhdistetyt kaakaojauhe ja vehnäjauhot. Sekoita varoen tasaiseksi. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteisessa uunissa niin kauan, että pohja on kypsä, eli jotai 40 minuuttia. Kumoa valmis pohja ja anna jäähtyä. Voit antaa sen myös olla yön yli, jolloin kakku on helpompi leikata kerroksiin. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen, kostuta vaniljamaidolla ja täytä marjasoseella ja banaanisiivuilla. Valmista suklaakuorrutus sulattamalla suklaa yhdessä voin ja kerman kanssa kattilassa. Anna kuorrutteen jäähtyä ja vähän paksuuntua. Kaada hitaasti kakun päälle, nostele reunoilta valuvaa kuorrutetta kakun reunoille. Vaahdota Flora Vispi ja mausta vaniljakreemijauheella ja tomusokerilla. Pursota kakun reunoille.

Myö koristeltiin valmis kakku siis noilla ruusuilla ja lehdillä ja reunapursotusten päälle vähän ripsautettiin noita helminonparelleja. =)