Tässä erittäin helpon ja herkullisen jälkiruuan ohje. Meillä ainakin on omassa puussa paljon omenoita ja lisäks saatiin mun tädiltä :) Kohta lähden kattomaan Cheekkiä ;P

4 annosta

4 omenaa
3/4 dl rusinoita
½ dl sokeria
1 tl kanelia
1 dl vettä
25 g voita
siirappia

Pese omenat ja poista niistä kodat omenaporalla. Aseta omenat vierekkäin uunivuokaan. Yhdistä kaneli ja sokeri.Täytä keskustat rusinoilla, ripottele välillä kanelisokeria koloihin. Jos sokeri ei mahdu kokonaan, kaada loppu vuoan pohjalle. Pilko voi ja kaada vesi vuoan pohjalle myös. Kaada hieman siirappia omenoiden päälle. Paista uuniomenoita 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Valele omenoita paistamisen aikana pari kertaa vuoan pohjalla olevalla liemellä. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.