1784231.jpg

Tänään äiti pyyti tehä iltaruuan ja tuumasta toimeen. Tein tätä ruokaa joka on hyväksi koettu. :) Mutta kuva meni ihan pyllylleen kun kiiressä itselleni annoksen väsäsin. Mutta ei maistu yhtä pahalta kuin näyttää. Äiti ainakin kehui ja itsekin tykkäsin.

Lihapullat:
2 sipulia
1dl korppujauhoja
4tl aromisuolaa
1tl maustepippuria
2dl vettä
750g jauhelihaa
Kastike:
1rkl voita
2dl vettä
lihaliemikuutio
400g tomaattimurskaa
2rkl ketsuppia
2½rkl vehnäjauhoja
1 maustemitta maustepippuria

Tee lihapulla taikina. Silppua sipuli ja sekoita se mausteiden ja korppujauhojen kanssa kulhossa. Lisää vesi ja sekoittele kunnes sakenee. Lisää liha ja sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikinasta lihapullia pellille ja paista ne uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Sillä aikaa kun lihapullat paistuvat, tee kastike. Sulata voi ja lisää jauhot, sekoittele ja lisää lihaliemikuutio ja vesi. Kiehauta ja laita vielä tomaattimurska. Mausta pippurilla ja ketsupilla ja lisää vielä suolaa jos tarvitset mielestäsi sitä.Anna kastikkeen hautua sillä aikaa kun keität spagetit.