2151496.jpg

Taas omia reseptikehittelyjä! En muista, mistä tuli päähän, mutta ihan hyvä, että tuli :)

Suklaiseen leivospohjaan on yhdistetty piparkakkutaikinaa ja päälle tulee piparinen suklaaganache. Piparkakku ei maistu liiaksi, mutta siten, että sen kuitenkin huomaa. Voisin sanoa, että kumpaakin ainesosaa on sopivasti. Ensin pelotti, miten maustepippuri käyttäytyy kaakaon kanssa, tuoreessa muistissa vielä muffinssit, joihin tuli kumpaakin ja tulos oli karsea. Onneksi epäilyt olivat kuitenkin turhia.

Makua voisin kuvailla jouluiseksi ja suklaiseksi. Melko pieni pala jo riittää. Mutta huono olo ei tullut kuitenkaan syödessä, ei ole kovin äkkimakeaa onneksi. Suosittelen kokeilemaan, jos jotakuta makuyhdistelmä alkoi kiinnostaa...

20 leivosta

Pohja:
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa
150 g voita
3/4 dl piparkakkutaikinaa (tiukasti mittaan puristettuna)

Kuorrute:
1 dl kuohukermaa
2 kanelitankoa
1/4 mm inkivääriä
8 mausteneilikkaa
2-3 rkl glögiä
2 rkl voita
150 g tummaa suklaata

Valmista ensin pohja. Pilko piparkakkutaikina pieniksi kuutioiksi ja laita hetkeksi pakastimeen. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja voisula. Vatkaa hiljaisella nopeudella sekaisin. Kääntele piparkakkutaikinan palat joukkoon, vältä sekoittamista. Kaada leivinpaperoituun uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Laita kuorrutteen kerma, inkivääri, kanelitangot ja neilikat kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä kannella peitettynä tunnin verran. Siivilöi kerma ja kuumenna uudelleen. Lisää siihen glögi ja voi. Kaada kerma rouhitun suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivospohjan päälle. Anna jähmettyä viileässä pari tuntia. Leikkaa paloiksi ja koristele halutessasi.