1240322537_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sain tongittua (tai oikeestaan äiti jonka pistin tonkii) kaupasta tuota maapähkinävoita, jota tarvitsin näihin herkkupaloihin. Kokeilulistalla on ollu jo siis pitemmän aikaa, mutta ei oo saatu ostettua tuota kyseistä ainesosaa. Oli pakko saada helpotettua makeennälkää vähän jotenkin pikasesti, niin näillä se onnistukin hyvin, kun ovat niin nopeita ja helppoja valmistaa ja sitten vielä hyviä! Niin tosiaan meinaa kieli mennä mukana kun näitä syö ;) Äitikin otti yli yhen, vaikka normaalisti se ei niin suklaajutuista välitäkään (joo, ihme heebo sanon minä!) Ohjeen nappasin Iki-ihanat karamellit kirjasta, mutta puolitin sen, ja tässä siis puolikkaana.

24 kappaletta

½ dl sokeria
3/4 dl siirappia
150 g maapähkinävoita
4 dl maissihiutaleita
½ dl kookoshiutaleita
125 g maitosuklaata

Vuoraa noin 20 cm x 12 cm vuoka leivinpaperilla. Jos ei ole noin pientä vuokaa, niin taittele leivinpaperista esimerkiksi sopivan kokoinen (näin itse tein). Kiehauta sokeri ja siirappi kattilassa. Lisää maapähkinävoi ja anna sulaa sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Lisää maissihiutaleet ja kookoshiutaleet joukkoon ja painele seos vuokaan. Anna jäähtyä. Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä se jähmettyneen levyn päälle. Jäähdytä uudelleen ja leikkaa sitten pieniksi kuutioiksi.