1231586178_tortillat 009.JPG

En ole tainnut tortilloja kovin montaa kertaa aiemmin syödä, mutta koska olen pitänyt niitä ihan hyvän makuisina, päätin tehdä niitä nyt myös kotona itse. Noiten "lätkien" ohjeen otin Myllyn Parhaan sivuilta, mutta muutin vehnäjauhot ihan normaaleihin, ohjeessa oli durumeita... Näistä tuli mielestäni hyviä :) Muitten mielipiteestä en nyt tiedä, kun ei ollut muita syömässä ;)

Lätkät:
5 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
½ dl öljyä
½ tl suolaa

Kastike:
150 g ruskistettua jauhelihaa
1 rkl öljyä
½ sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
200 g tomaattimurskaa
½ lihaliemikuutio
1 rkl ketsuppia
½ tl mustapippuria
ripaus suolaa

Lisäksi:
tomaattia
salaattia

Tee ensin taikina. Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi. Peitä, ettei kuivu. Pilko sipulit ja kuullottele niitä hetki öljyssä. Lisää ruskistettu jauheliha. Sekoittele jauhot joukkoon ja lisää vesi. Mausta. Odota, että kastike kiehahtaa ja lisää sitten tomaattimurska. Mausta tarvittaessa suolalla. Jätä kastike muhimaan kannen alle. Jaa tortillataikina kymmeneen osaan ja pyörittele ne palloiksi. Kauli jokainen pallo ohueksi pyöryläksi. Kuumenna paistin pannu ja paista tortillat siinä ilman rasvaa yksi kerrallaan ruskeatäpläisiksi. Täytä kastikkeella ja lisää tomaattia ja salaattia (tai muita vihanneksia).