2002282.jpg

Kun sillon lauantaina oli meillä niitä saunavieraita, niin minä sain tehdä täytekakkua (jes, jes!). Tein tällasta vadelmakakkua ja kokeilin samalla, millasta jälkee floravispi tekee, ja se kyllä on parasta pursotuksen kannalta, jos vertaa Valion vispikermaa, Valion kevytvispikermaa ja floravispiä. Tämä kakku onnistu mun omasta mielestä aikas hyvin sekä maullisesti, että ulkonäöllisesti. Vissiin maistu muillekin. :) Sit sunnuntai-aamuna kun makoilin vielä sängyssä niin kun mummo tuli meille (se oli kans lauantaina) niin kuulin ku se sano "en minä tullu muuten, kun ottamaan sitä kakkua" :D Kakusta tuli muuten hirmu iso, vaikka pohja oli vaan 2 munan, piti tehdä vuokaan jatkot leivinpaperista. Vuoka oli sydämen mallinen.

Tarvitset:
2 kananmunaa
sokeria tilavuudelta saman verran kuin munia
vehnäjauhoja tilavuudelta saman verran kuin munia

1½ prk metsämarja-Pilttiä
2½ banaania
mehua, vettä, maitoa tms.

3 (?) dl vispikermaa
vadelmia
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Valmista kakkupohja vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa vain sen verran, että tasoittuu. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa kypsäksi. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros kevyesti ja laita siihen puolet marjasoseesta. Viipaloi banaanit ja laita viipaleita soseen päälle. Laita keskikerros päälle ja kostuta sitäkin vähän. Laita sosetta ja banaania. Laita päällimmäinen kerros päälle ja kostuta sekin. Laita vadelmia kakun päälle, ei ihan reunoille asti. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, sekoita joukkoon hyytelösokeri ja keitä, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki ja lusikoi marjojen päälle. Vatkaa kerma ja pursota haluamallasi tavalla.