Tänään kun olin yksin kotona ja luonnollisesti alko olla nälkä siinä joskus yhen aikoihin. Ja en jaksanu enää syödä sitä lihapulla-spagetti-tomaattikastike juttua, vaikka ei maussa mtään vikaa ollutkaan, niin perjantaista asti sitä, alkaa vähän kyllästyttää. Mutta jälleen kerran kävi niin, että jääkaappi oli melkein typötyhjä. Pakastimen kanssa sama juttu, jotain marjoja ja kesäkurpitsaa löyty, mutta ei tällä kertaa oikein iskeny. Niinpä kasasin kaikki tavarat pöydälle, mistä vois syntyä jotakin ja aloin pähkäillä mitä tekisin niistä. No, päähäni pälkähti jostakin täytetyt letut, ja niiitä aloin sitten väsäämään. Ei vaan kyllä meinannut oikein tulla ensin mitään... Mutta loppujen lopuksi sain kasattua lautaselle jotakin epämääräsen näköstä (kuva lopussa) ja oli se ihan hyvää, nimittäin tätä tehään toisen kerran!

Tästä lähdettiin liikkeelle:

1793235.jpg

Tarvitset:
Lettutaikina:
1 muna
2dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1tl sokeria
25g voita + paistamiseen
3½ dl maitoa
Täyte:
100g tomaattimurskaa
1 porkkana
1 sipuli
½ tomaatti
2 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
1/4 dl vettä
juustoraastetta
vähän ruohosipulia
½ maustemittaa maustepippuria
1/4 tl suolaa
1/4 tl oreganoa
aromisuolaa

Tee ensin lettutakina. Riko muna kulhoon ja riko sen rakenne. Lisää siihen 1dl maitoa, suola ja sokeri. Vatkaa kevyesti. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidot ja voi, jonka olet sulattanut. Sekoita ja laita jääkaappiin turpoamaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee täyte. Pilko kaikki vihannekset paitsi raasta porkkana. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi ja sekoita. Lisää loput vihannekset paitsi ruohosipuli. Hauduta niin kauan, että porkkana on kypsää. Lisää ruohosipuli ja mausteet. Jätä levylle, että pysyy lämpimänä. Paista letut isolla pannulla. Niitä ei tule kovin montaa. Kun letut on valmiit, laita ne uunipellille, täytä täytteellä, ja laita täytteen mukana sisälle vielä noin ruokalusikalliset juustoraastetta. Kääri letut rullalle ja laita taittamaton puolu ylöspäin. Ripota siihen vielä juustoraastetta. Paista uunissa 5-10 minuuttia. Syö vaikka haarukalla. *Olenpas minä nyt hauska.*

1793294.jpg