1250517433_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen sain sitten aikatauluuni mahdutettua vähän jotain leipomista :P Tein sit porkkanakakkua, kun viimekerrasta oli jo kauan. Vähän eri ohjetta vaan kokeilin. Ohjeen otin täältä mutta tuli sitä kyllä taas jonkun verran muokattua. Tätä maistoin vähän äsken ja kyllähän se hyvää oli :) Harmittaa kyllä koulun aluissa se, että kun tulen kotiin, on jo sen verran myöhä, että kuvaamiseen ei oo oikein riittävästi valoo varsinkaan sadesäällä :( Mutta kyllä koulussa on muuten ihan tosi kivaa kun on jotain aktiviteettiä ja näin, lomalla oli siks just vähän tylsää varsinki ku en osaa olla hetkeekään tekemättä mitään. En kyllä ymmärrä miks kaikki tuntuu inhoovan tutustumisleikkejä kun nehän on just hauskimpia :DD

20x30 cm vuokaan, 20 palaa

Pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
6 dl porkkanaraastetta
200 g voita sulatettuna

Kuorrute:
60 g voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl tomusokeria
½ tl vaniljasokeria

Pinnalle:
mantelirouhetta

Vuoraa puolipellin kokoinen korkeareunainen vuoka leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet, voisula ja porkkanaraaste varovaisesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja laita 175 asteeseen noin 35 minuutiksi paistumaan. Nuole vispilät sillä aikaa, taikina on nimittäin hurjan hyvää!! Jäähdytä paistunut kakku täysin. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi ja levitä sitten tahna kakkupohjan päälle. Ripottele pintaan mantelirouhetta. Leikkaa annospaloiksi.