1241810447_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

No niin, pullaa pullaa taas! Tänään oli taloyhtiön pihatalkoot, niin niihin siis piti leipoa. Halusin kokeilla tällaista vähän päivitettyä versioo taas peruspullasta, ja tällaisia synty sitten. Jotain kinuskintyyyppistä ja pähkinää piti saaha pullan sisään! Kaikki maistajat kyllä kehuivat näitä kovin ja reseptiä pyydeltiin ;) Ja kyllähän tuo masu pullottaa itellänikin... Visuaalinen puoli ei taas oo mikään paras, mutta maku kyl onneks sit paikkaa sitä ;D

36 kappaletta

Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita sulatettuna

Täyte:
75 g huoneenlämpöistä voita
1 ½ tl vaniljasokeria
3 dl fariinisokeria
3 dl pekaanipähkinämurskaa

Päälle:
1 kananmuna
pekaanipähkinämurskaa tai raesokeria

Tee ekana pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Vatkaa hetki, että taikinaan tulee sitkoa. Alusta loput jauhot ja voisula taikinaan. Anna kohota lämpimässä liinan alla. Sekoita sillä välin täytteen voi ja vaniljasokeri tasaiseksi. Kaada kohonnut taikina pöydälle ja jaa kolmeen palaa. Kauli levyt noin ½-1 sentin paksuiseksi levyksi. Levitä 1/3 vanilja-voista joka levylle ja ripottele päälle fariinisokeria ja pähkinöitä. Kääri rullalle, leikkaa paloihin ja laita pellille leikkuupinta ylöspäin. Paina pullia vähän litteämmiksi rystysillä. Anna kohota kunnolla liinan alla taas kerran. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle sitä, mitä nyt ripotteletkaan. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.