1245659883_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meillä syötiin juhannuksena tällaista kakkua. Kiva yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Koko kakku meni kahden päivän aikana kun syöjiä oli 6 kappaletta, eli uskoisin että se oli ihan hyvää. Koristelu on vähä random ku tein sen vaan kiireessä ennen lähtöä. Juhannuksen vietin siis yhellä mökillä, oli aika ankeeta jos ihan suoraan sanotaan :D Kävin kyllä uimassa, ei se vesi nyt niin kylmää ees ollu =) Jos tässä pääsis kohta jo ihan kunnolla pulikoimaan...

22 cm vuokaan

Pohja:
200 g digestive-keksejä
70 g voita

Täyte:
2 ½ dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kaksois-dajm
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua

Mustaherukkakiille:
2 dl mustaherukkaa soseutettuna
1 dl vettä
sokeria maun mukaan
3 liivatetta

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murenna keksit, sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele tiiviisti vuoan pohjalle. Vaahdota kuohukerma ja rouhi daim. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, daim-muru ja sokerit keskenään. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristellut liivatelehdet siihen. Sekoita liivateliemi ja kermavaahto tuorejuustoseokseen. Levitä tasaisesti keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Kun kakku on hyytynyt, tee mustaherukkakiille. Laita liivatelehdet likoamaan. Sekoita mustaherukkasose ja osa vedestä keskenään, jätä vähän vettä liivatteita varten. Mausta mustaherukkasörsseli makusi mukaan sokerilla. Kuumenna loppu vesi kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada mustaherukkasoseeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada daim-kerroksen päälle ja laita taas kylmään hyytymään. Kun kakku on kokonaan hyytynyt, irrota se vuoasta ja koristele jos mielesi tekee.