1907750.jpg

Silloin kun tein sitä cappuccinojäätelöä, tuli tehtyä myös niitä marenkeja ja tein kanssa näitä pohjia kaks. Ja tänään niistä tosiaan synty tämmönen, kun ne vanhemmat kävi siellä mansikankeruussa. Täyttämiseen ei mene kuin ehkä viisi minuuttia, mutta marenkeja pitää paistaa aika pitkään. Mutta jos marenkipohjat on tehny jo aikasemmin, niin tämän loihtii pikaisesti vaikka yllätysvieraille, joita ei meille kylläkään tullut tällä kerralla. Tämä herkku ei sitten kestä odottelemista, vaan se pitää syödä heti, tai marenki pehmenee. Maku oli aivan ihana! Laitoin tämän nyt täytekakku-kategoriaan, vaikka en tiiä, kuuluuko se sinne... Jos jollain on ehdotuksia, minkä kategorian voisin luoda tämän tapaisille ruuille, tai että jos on joku paremmin sopiva, mikä on jo minulla tuossa, niin sano.

Tarvitset:
1-2 munan valkuaista (riippuu pohjien halkaisijasta, paksuudesta ja valkuaisten koosta)
sokeria (mittasuhteessa 3½ rkl yhtä valkuaista kohti)
2 dl kuohukermaa
tomusokeria
tuoreita mansikoita

Valmista marenkipohjat. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokerit vatkaten. Levitä munavaahto pellille leivinpaperin päälle ympyröiksi, joiden halkaisija on noin 18 cm. Toki voit tehdä ihan juuri sen kokoisin kuin itse haluat. Paista 125 asteisessa uunissa ainakin kaksi tuntia. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla omien mieltymystesi mukaisesti. Pilko mansikat paksuiksi, noin 1cm, linteiksi. Yhdestä mansikasta tulee siis 2-3 linttiä. Laita reilusti kermavaahtoa toiselle pohjalle ja asettele mansikoita päälle vieri viereen. Laita toinen pohja päälle ja levitä sillekin kermavaahtoa ja mansikoita.

Sit vielä pakollinen loppukevennys!! Tossa näkyy tää kakku vielä kertaalleen ja pala minkä mä otin :D Ja taustalla iskän vähän rikkinäiset silmälasit! Niistä puuttuu toinen sanka, oiskohan noi ne mitkä jäi pyykkikoneeseen vai mitähän noille on tapahtunu...

1907758.jpg