Tein tänään tätä sitruunakakkua. Etsiskelin ohjetta netistä, mutta kun ei oikein sellaista miellyttävää löytynyt, päädyin Anni Helena-jauhopussin kyljessä olevaan ohjeeseen, jota sitten maustoin. Kakusta tuli tosi herkullista! Äitikin kehui, vaikka sanoi ensin, ettei pidä sitruunakakusta. Tein kakun tällä kertaa vähän erilaisessa vuoassa, se on ostettu kirpputorilta ja se on vanha, äiti arveli, että joskus 1930-luvulla olisi ollut sellaisia vuokia. Valmiiseen kakkuun liimailin vähän sokerihelmiä koristukseksi ja sihtasin vähän tomusokeria pintaan.

250 g voita
2 ½ dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sitruunankuoriraasteen ja -mehun kanssa. Paista kakkua voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.