1239301147_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alkuviikosta pullanälkä yllätti ja oli sitten pakko tehä korvapuusteja :D Kokeilin vähän erilaisella täytteellä millä normaalisti ja voisin sanoo, että tuli ihania! En nyt tiiä, onko tuo ulkonäkö mitenkää erikoisen kaunis, mutta voin vannoo että ei jääny yhteen näitten syöminen ;) Ite en aina laita kananmunaa pullataikinaan, en laittanu nyt ja eipä vaikuta mitenkään minusta mihinkään.

36 kappaletta

Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 ½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
14-15 dl vehnäjauhoja
150 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

Täyte:
75 g voita huoneenlämpöisenä
2 tl vaniljasokeria
2 ½ dl fariinisokeria
n. 2 rkl kanelia

Päälle:
kananmuna
raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää osa vehnäjauhoista, että saat taikinasta velliä ja vatkaa sitä vähän aikaa. Alusta loput jauho ja voisula taikinaan. Laita taikina liinan alle lämpimään paikkaan ja anna kohota puolisen tuntia. Sekoita täytteen huoneenlämpöinen voi ja vaniljasokeri keskenään. Kaada pullataikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Kaulitse jokainen osa vuorollaan noin ½-1 sentin paksuiseksi levyksi. Levitä kolmasosa voi-vaniljaseoksesta joka levylle, ripottele päälle fariinisokeria ja kanelia. Rullaa ja leikkaa yksi pötkö aina 12 palaksi vinoittain niin että joka toinen pala on vino toiseen ja joka toinen toiseen suuntaan. Laita palat kapeampi puoli ylöspäin pellille ja paina sormilla keskeltä. Anna kohota, voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria pinnalle.