2102228.jpg

Tässä ohje meksikolaisiin piiraisiin, jotka lämmittää mukavasti kylminä talvi-iltoina ;) Resepti synty "vahingossa", kun kaverin kanssa vähä pelleiltiin ja pistettiin saman tapasiin chiliä aika roimasti. Ovat aika tulisia, mutta mitäpä se haittaa. Jokainenhan voi laittaa mausteita oman makunsa mukaisesti. Tosi herkullisia joka tapauksessa! Täytettä voi jäädä vähän yli, mutta sen voi käyttää esim. kastikkeena pastan kanssa, pizzassa tms.

20-25 kpl

Pohjat:
3 dl maitoa
½ palaa hiivaa
2 rkl sokeria
3/4 tl suolaa
50 g voita
8-9 dl vehnäjauhoja

Täyte:
400g kinkkua
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
3 dl yrtein maustettua tomaattimurskaa
2 rkl chilikastiketta
3 mm mustapippuria
2 mm timjamia
3 mm chilijauhetta
1-2 mm cayennepippuria

Pinnalle:
1 kananmuna
seesaminsiemeniä

Valmista ensin taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon yhdessä sokerin ja suolan kanssa. Ala sekoittaa jauhoja pikkuhiljaa taikinaan. Alusta, kun taikina on sopivan  paksua ja lisää lopuksi voi. Anna taikinan kohota sen aikaa, kun valmistat täytteen: Paloittele kinkku ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Ruskista niitä hetki paistinpannulla öljyssä, lisää sitten mausteet ja tomaattimurska (suosittelen maistelemaan vähän, että älä laita kaikkea ihan kerrallaan). Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla halkaisijaltaan 10-15 cm ympyröitä. Voitele reunat kananmunalla ja laita täytettä noin ruokalusikallinen ympyrälle. Taita kaksinkerroin ja painele reunat haarukalla. Kohota vartin verran ja voitele kananmunalla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista 225 asteessa kymmenisen minuuttia.