1241201275_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pitihä sitä vappua nyt jotenki juhlistaa :D Eli piettiin taas jälleen kerran sellanen olevinaan leffailta - ei ollu mitää elokuvaa mitä ois katottu, mut sit onneks oli niin ihana keli, että takapihalla oli ehkä jopa parempi ku kököttää jossai pimeessä. Oli sitten vähän muutakin ruokaa: lihapullia, muussia, kastiketta, salaattia, patonkia ja karkkia, mutta niitä en kuvannu sit ku oli kiire syömää :P Että maha on vähäsen täynnä... Jutut oli aika mahtavat ja sorge naapurit jos vähä häirihti :D Tää oli kyllä mainioo. Kun muuten aika makea jälkkäri, niin tuo Daim vähän kuin "suolaistuttaa" tätä kokonaisuutta. Tämä nyt on vähän tällanen sekasikiökasa, mutta voin kyllä vannoo, että on ihan taivaallisen makusta! Tää on kanssa tosi nopeesti tekastu, jos nuo pohjat on vaan valmiina. Mutta muistappas, että tämä kakku pitää syödä heti täyttämisen jälkeen, koska muuten marenki pehmenee!

Marenkipohjat:
2 isoa valkuaista
1 1/3 dl sokeria

Daim-vaahto:
2 dl kuohukermaa (eikä sitten mitään vispejä jos vaan mahollista!!)
1 ½ tl tomusokeria
1 tupla-daim

Hedelmät:
2 ½ dl vadelmia
1-2 kiiwiä

Vatkaa marenkipohjien valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Muista, että mukana ei saa olla yhtään keltuaista! Kun valkuaiset ovat kovat, lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Levitä valkuaisvaahto leivinpaperin päälle pellille kahdeksi samankokoiseksi suorakulmioksi. Paista 100 asteisessa uunissa noin kolme tuntia 8)

Täytä kakku vasta juuri ennen syöntiä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää murusteltu daim ja sokeri. Levitä puolet vaahdosta toiselle marenkipohjalle, ripottele päälle noin puolet vadelmista. Laita toinen pohja päälle ja levitä sille loput kermavaahdot. Koristele vadelmilla ja kuoritulla kiiwillä. No voit tietysti muutenkin vielä koristella jos haluat :)


Kiitti vaan seurasta, millos taas uusiks ;D Pitkä-Paavo tuolla oottelee jo puurtarhaletkunsa kanssa ja muikut kaipaa pesua ;)