Tehtiin tätä tänään kaverin kanssa. Teki mieli jotain hyvää, mutta kun ei löytynyt mistään kirjoista tai lehistä mitään, mitä ois tehnyt mieli, niin kehiteltiin ihan oma ohje. Tää oli kyllä parasta mitä oon vähään aikaan syönyt! Ja myös tosi helppoa ja nopeaa tehdä. Ulkonäkö ei ehkä hivele silmiä, mutta maku on sitten sitäkin parempi ;) Tämän "tortun" nimi tulee taas niistä jonkun ykkösluokan ravintolaleikeistä, mutta ei niistä sen enempää :D Tämä on parasta heti lämpimänä.

20 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
1 kananmuna
sokeria tilavuudelta saman verran kuin munaa
vehnäjauhoja tilavuudelta saman verran kuin munaa

Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
½ tl voita
½ tl vaniljasokeria
1 ½ dl suolapähkinöitä
75 g tummaa suklaata
4 suklaakeksiä

Marenki:
1 valkuainen
½ dl sokeria

Vatkaa kakkupohjan kananmuna ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita varovaisesti tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 15 minuuttia. Sillä aikaa kun pohja paistuu, valmista täytteen kinuski. Keitä kermaa ja sokeria, kunnes sakenee ja lisää voi ja vaniljasokeri. Rouhi myös tumma suklaa ja keksit valmiiksi. Vaahdota marengin valkuaiset ja lisää sokeri koko ajan vatkaten. Kun kakkupohja on valmis, laita sen päälle vuokaan suklaarouhe, pähkinät, kinuski ja keksimurut. Peitä marengilla. Paista vielä 225 asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes marenki saa väriä.