1244034339_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sadepäivän iloksi leivottiin pullapiirakkaa :) Ja samalla korkattiin meiän "raparperisato". Ohje on Yhteishyvän ruokalehdestä 6/08, eli viime vuodelta. Tuli tosi hyvää :P Minulle tulee mausta mieleen se cokis-pillimehu.

Pohja:
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
50 g voita sulatettuna

Täyte:
500 g raparperinvarsia pilkottuna
2 dl sokeria
2 tl kanelia
½ sitruunan kuori raastettuna

Päällys:
1 dl sokeria
3 kananmunaa
400 g kermaviiliä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva siihen, lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon pikku hiljaa ja lopuksi sulatettu voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Sekoita päällyksen ainekset keskenään. Kauli pullataikina pellin kokoiseksi, jätä reunat hieman korkeammiksi. Levitä ensin täyte pullapohjalle ja sen päälle vielä kermaviilitäyte. Paista uunissa 200 asteessa 25 minuuttia.