1245051874_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällainen piirakka tehtiin erään kaverin kassa viime viikolla ;) Kun piti käyttää tuo vaniljarahka johonkin vanhentumasta. Tämä oli ihan herkullista, aika kirpeetä ja ei ehkä ihan tavallisinta, hyvää joka tapauksessa :)

n. 26 cm piirakkavuokaan 

Pohja:
125 g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
1 prk Valion vaniljalla maustettua rahkaa
1 kananmuna
n. 400 g raparperiä paloina
sokeria

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita vaniljarahka ja kananmuna keskenään, kaada piirakkapohjalle. Ripottele raparperinpalat päälle ja ripottele halutessasi vielä vähän sokeria. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, että piirakka saa vähän väriä.