1877252.jpg

Tänään rupesin illalla vielä jotakin väsäämään, kun tuli vaan leipomishimo ja kuulemma kaikkee makeeta meillä pakkaset täynnä. nO tällaset leivät pyöräytin, ja voin sanoo, et ihan vähään aikaan en oo näin hyvää leipää syöny :) Tuli nimittäin tosi hyviä, ei kuitenkaa pelkkää vehnäleipää. Todella herkullista varsinkin lämpimänä voin kanssa. Leipiä tulee kolme tai neljä. Itse tein kolme ja aika isoja tuli.

Tarvitset:
8 dl maitoa
1 hiiva
2 porkkanaa
4 rkl vaaleaa siirappia
1½ tl suolaa
3 dl ruissihtijauhoja
3 dl grahamjauhoja
2 dl kauraryynejä
n. 12 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä

Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Lisää porkkanaraasteeseen hiiva ja kädenlämpöiseksi lämmitetty maito. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut, lisää sitten siirappi ja suola. Ala sekoittaa taikinaan pikkuhiljaa kauraryynejä, ruissihtijauhoja ja grahamjauhoja. Laita myös vehnäjauhot pikkuhiljaa ja ala alustaa, kun et enää oikein pysty sekoittamaan vispilällä tms. Alusta mukaan jauhot (ei ole pakko kaikkia, jos tuntuu, että taikinasta tulee muuten liian kovaa) ja loppuvaiheessa öljy. Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Muotoile taikinasta niin monta leipää, kun haluat, ja laita ne pellille. Kohota vielä ja paista sitten 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.