1991479.jpg

Viime kerrasta, kun tein mokkapaloja, on kulunut jo aikaa, niin ajattelinpa sitten tänään tehdä niitä. Tämä ohje on otettu joskus monia monia vuosia sitten Vesseli-kaakaojuomajauheen kyljestä, sitä ei kai tietääkseni enää valmisteta edes... Sen verran on muokattu, että kaakaojuomajauhe on muutettuu oikeaksi kaakaojauheeksi ja jauhomäärää pienennetty. Laitan tähän sen ohjeen, jolla minä teen. Nämä mokkapalat on minusta ihania! Pohja on paljon kuohkeampi kuin joissain mitä olen maistanut. Sokeriakin on vähän vähemmän kun normaalisti, ja minusta tätä sokeria ei ole yhtään liian vähän. Kuorrutteen aineita olen normaalisti laittanut ihan arviolta, mutta nyt mittasin ne.

Tarvitset:
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
3½ dl kakkuvehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
150 g voita sulatettuna

50 g voita
5½ dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
4½ rkl vahvaa kahvia (laita oman makusi mukaan)

nonparelleja, kookoshiutaleita tms. koristeluun

Vaahdota kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet, maito ja voisula. Vatkaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Levitä taikina neliskanttiseen uunivuokaan, jonka mitat ovat noin 22cm x 30 cm. Voit käyttää tietysti myös normaalia peltiä, mutta silloin paloista ei tule minusta yhtä hyviä. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Valmista sillä välin kuorrute. Sulata voi, lisää kaakaojauhe, tomusokeri ja kahvi. Pidä kuorrute lämpimänä hellalla, kunnes pohja on valmis. Lämmitä kuorrute pohjan päälle heti uunista oton jälkeen. Koristele nonparelleilla tai kookoksella tai millä nyt itse haluatkaan. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Ja lopuksi vielä pientä vertailua. Meillä on tässä lähellä yksi lihakauppa, jossa myydään ihan tuoreita vapaan kanan kananmunia. Hieman kokoeroa verrattuna tavalliseen, ruokakaupasta ostettuun, kananmunaan, joka ei ole sekään hirveän pieni... Munat eivät ole tässä luonnollisessa koossaan, vaan ne olivat vielä hiukan isompia kuin tässä kuvassa.

1991492.jpg