1983886.jpg

Tein tällasta kakkua eilen jälkiruuaksi. Ohje on Uuniruoat-kirjasta, muutin kyllä ohjetta tosi reilusti. Tästä tuli hyvää, karpalo antaa kivaa kirpeyttä. Maistuu paremmalta miltä näyttää.

Tarvitset:
125 g voita
4 rkl sokeria
150 g vehnäjauhoja
1 rkl vettä

125 g voita
125 g sokeria
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen
7 rkl vehnäjauhoja
80 g mantelijauhetta
4 rkl kermaa

1 prk säilykeaprikooseja
50-75 g tuoreita karpaloita

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka, joka on halkaisijaltaan noin 20 cm. Nypi voi, sokeri ja vehnäjauhot kulhossa murumaiseksi ja lisää vettä niin, että saat pehmeää, muttei löysää taikinaa. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka hetkeksi jäkaappiin. Pistele pohjaa haarukalla ja valmista sen reunoille foliosta "panta" joka estää taikinaa leviämästä uunissa. Laita myös pohjalle folio. Paista pohjaa uunissa  200 asteessa15 minuuttia. Ota sen jälkeen foliot pois ja paista vielä 5 minuuttia. Asettele valutetut aprikoosinpuolikkaat ja karpalot pohjalle. Valmista täyte vaahdottamalla voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja keltuainen ja vatkaa vielä hetki. Lisää mantelijauhe, jauhot ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte aprikoosien ja karpaloiden päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia ja laske lämpöä sen jälkeen 175 asteeseen. Paista vielä sen aikaa että on ruskea ja tikkuun ei tartu taikinaa, mutta vähintään 15 minuuttia.