Tällaista vähän erikoisempaa omppupiirakkaa tein sunnuntaina. Oli kyllä ihan hyvää ja sellaista "kinuskista", pohja muistuttaa vähän mustikkakukon taikinaa. Enemmän kyllä tykkään ehkä ihan normaalista, mutta kivaa vaihtelua tämäkin :) Luulisin, että terveellisempää, kuin tavallinen, ainakin kun on ruista mukana... Tein piirakan 34 cm piirakkavuokaan.

1891171.jpg

Tarvitset:
150g voita
1 dl sokeria
2½ dl ruishiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
4 omenaa
fariinisokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja levitä taikina piirakkavuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla tai vaihtoehtoisesti voideltu. Asettele lohkottu omena taikinan päälle ja ripottele fariinisokeria pinnalle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.