1241712258_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näitä leivoin jo joskus viikonloppuna. Halusin kokeilla jotakin aurinkokuivatuista tomaateista ja tungin niitä näihin sitten. Minusta näistä tuli ainakin aika hyviä, kiva "italiaisen" makuisia :) Voishan nämä tietenkin tehdä ihan pelkkiin vehnäjauhoihin, mutta näin tulee varmaan terveellisempiä 8)

24 kpl

50 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl oreganoa
1 1/3 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienittynä
8 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

Murenna hiiva veteen ja anna liueta. Lisää oregano, suola, sokeri, aurinkokuivattujen tomaattien palat ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot  ja öljy taikinaan, alusta kunnes se ei tartu enää käsiin ja tuntuu hyvältä. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Kaada taikina pöydälle ja jaa kahdeksi palaksi. Pyörittele palat pötkyiksi ja jaa molemmat 12 osaan. Pyörittele pyöreiksi ja anna vielä kohota leivinliinan alla. Paista kohonneet sämpylät 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Halutessasi voit voidella sämpylät vedellä ennen paistoa.