1902666.jpg

Me tehtiin näitä perjantaina kotitaloustunnilla ja tein sitten vielä lauantaina itselleni, kun olin yksin kotona. Helppoja ja aika nopeita tehdä. Täytteeksi voi laittaa muutakin, mutta minä laitan nyt tähän yhden salaatin ohjeen. Tästä annoksesta tulee jotain kolme pitaa, riippuu miten isoja/paksuja teet. Annoksen voi niin moninkertaistaa kun vain haluaa.

Tarvitset:
Leivät
1 1/4 dl vettä
1/4 pkt hiivaa
1/4 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl ruokaöljyä

Salaatti
½-1 dl keitettyä makaroonia (ota huomioon, että kuivana pitää laittaa ainakin puolet vähemmän)
n. 5 cm suolakurkkua
pala paprikaa
2 salaatinlehteä
1/4 dl ruohosipulia
1 tl tilliä

Salaatinkastike
½ rkl viinietikkaa
½ rkl vettä
1 rkl öljyä
vajaa 1 tl sinappia
1/4 tl sokeria
ripaus yrttisuolaa

Tee pitaleipien taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sokeri, suola ja grahamjauhot. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja öljy. Laita taikina lämpimään paikkaan kohoamaan. Kun taikina on kohonnut, jaa se kolmeen osaan ja leivo paloista ensin pallot ja taputtele ne sitten ohuiksi letuiksi. Kohota hetki ja paista 250 asteessa noin 8 minuuttia. Tee paistumisen aikana salaatti. Keitä makaroonit pehmeiksi ja pilko vihannekset. Yhdistä kaikki ainekset. Tee kastike sekoittamalla kaikki keskenään, lisää sitten salaatin joukkoon. Halkaise paistuneet pitaleivät ja täytä salaatilla, voit laittaa myös esimerkiksi juustoa väliin.