Nyt kun puolukoita on metsät ihan pullollaan, niin pyöräytin tällaisen piirakan tänään. Ja kun makea ja kirpeä käy aikas hyvin yhteen, niin tein lisäksi kinuskista kermavaahtoa. Ilman vaahtoa piirakka olisikin ehkä ollut hieman liian kirpakka (tai sitten minulla on liian makea maku) ;)

n. 26 cm piirakkavuokaan

Pohja:
125 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
½ dl kauraleseitä
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 ½ dl puolukoita
½ dl sokeria
1 tl perunajauhoa

Kinuskivaahto:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
2 palaa vaniljafudgea (irtokarkkihyllystä)

Voitele piirakkavuoka. Vaahdota pohjan rasva ja sokeri vaaleaksi. Lisää muna huolellisesti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovaisesti sekoittaen. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada puolukat päälle. Yhdistä sokeri ja perunajauho ja ripottele puolukoitten päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jätä piirakka jäähtymään. Mittaa kinuskivaahdon toinen desilitra kermaa ja fariinisokeri pieneen kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Kinuskin ei tarvitse paksuuntua kovinkaan paljoa. Anna kinuskin jäähtyä kylmäksi. Vaahdota toinen kerma vaahdoksi. Lisää kinuskikastike pienissä erissä välillä vatkaten ja lopuksi rouhittu vaniljafudge. Tarjoile piirakka vaahdon kanssa.