Viikonloppuna herkuteltiin tällaisille hampurilaisilla ;) En ole tehnyt pitkään aikaan näitä itse ja nyt oli sitten aika. Kyllä näistä aika hyviä tulikin..! Sämpylöistä en viittinyt tehdä ihan pelkkiä vehnäsämpylöitä niin lisäilin vähän kaikkee. Tein noita sämpylöitä vähän yli tarpeen, että saa syyä muutenkin, niin tarkoitus ei ole síis, että noita tulisi pihvien kanssa saman verran, ohjetta saa sitten tietty itse tietty jakaa, jos siltä tuntuu.

Sämpylät 24 kpl:
6 dl maitoa
50 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
3 rkl sokeria
3 dl sämpyläjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
seesaminsiemeniä

Pihvit 9 kpl:
½ dl korppujauhoja
1 sipuli
1 tl paprikajauhetta
½ tl maustepippuria
1 ½ tl aromisuolaa
vajaa 1 dl vettä
400 g jauhelihaa

Sisälle:
(tässä mitä itse laitoin)
kurkkua
suolakurkkua
tomaattia
salaattia
ketsuppia
hampurilaiskastiketta
valkosipulimajoneesia
cheddar-juustoa

Tee ekana sämpylät. Liuota murenneltu hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista (ihan sama mitä laitat). Alusta loput jauhot kera öljyn taikinaan. Anna taikinan kohota ja leivo sämpylöiksi ja litistä niitä vähän. Kohota sämpylät lämpimässä, voitele vedellä ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Paista 225 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi eli noin 10-15 minuuttia.

Valmista sitten pihvit. Pilko sipuli ja sekoita korppujauhon ja mausteitten kanssa. Lisää vesi, anna turvota hetki ja sekoita jauhelihajoukkoon. Muotoile pihveiksi ja paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Täytä hampurilaiset ja nauti sit vaikka ;)