1948076.jpg

Sunnuntaina päiväruokaa. Kun me ostettiin aika paljon lihoja ku oli puoleen hintaan, niin tein yhistä lihoista sitten tätä. Eka kerta ku teen jotain muita pihvejä, kuin jauheliha :) Hyvin nää kyllä onnistu ja oli hyvän makusia. Laita ainesmäärät omien mieltymystesi mukaisesti. En mitannut sitten mitään perunoita tms. eli laitoin kaikki vaan maun perusteella.

Tarvitset:
Pihvit:
sian ulkofileitä (minä laitoin 5)
voita
aromisuolaa

Perunamuussi:
perunoita
suolaa
maitoa

Maustevoi:
3 rkl voita
yrttisuolaa
1 valkosipulin kynsi

Aloita tekemällä maustevoi. Sipellä valkosipulin kynnet hienoksi ja sekoita se voin kanssa. Lisää yrttisuolaa makusi mukaan, voi saa olla aika voimakasta. Muotoile voista pieniä "nappuloita" elmu-kelmun päälle ja laita pakastimeen. Pese ja kuori perunat. Laita ne kattilaan ja vettä päälle niin, että vesi on perunoitten tasalla. Laita perunat kiehumaan. Ota sian ulkofileet paketista. Hakkaa niitä vähän nyrkillä litteämmiksi :D Laita paistinpannulle pala voita ja anna sen sulaa ja hiukan kiehahtaa, niin pihvit eivät tartu pannuun niin helposti. Laita pihvejä pannulle paistumaan sen verran kun siihen mahtuu kerrallaan. Kun alapuoli on paistunut, käännä pihvi ja ripota paistuneelle pinnalle aromisuolaa. Kun toinenkin puoli on paistunut, laita pihvit folion sisään ja uunivuokaan. Laita vuoka 200 asteiseen uuniin, niin pihvit pysyvät lämpiminä muussin valmistumiseen asti. Aloita muussin teko, kun perunat ovat kypsiä. Kaada vesi pois. Soseuta perunat perunasurvimella (tai mikä sen nimi nyt on ikinä). Kuumenna tilkka (riippuu perunoitten määrästä) maitoa ja kaada perunoitten joukkoon. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Mausta suolalla. Ota pihvit uunista ja tarjoile ruoka maustevoin ja salaatin kanssa. Minun salaatissa on salaattia, porkkanalastuja, viinirypäleitä ja ananasta.