1846195.jpg

Sämpylävimman saaneena pyöräytin muutamat sämpylät, ihmettelen itekin, miten nopeesti ne tuli :D Ihan hyviä sain niistä omasta mielestäni, mutta kyllä äiti ja mummo osaa tehä vielä parempia :P Taikinasta tulee 24 sämpylää.

Tarvitset:

5dl vettä tai maitoa
40g hiivaa
2dl kaurahiutaleita
1dl ruishiutaleita
4dl grahamjauhoja
5dl vehnäjauhoja
2tl pellavansiemenrouhetta
1½ tl suolaa
1½ rkl sokeria
½ dl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, sokeri, pellavansiemenrouhe ja ruis- ja kaurahiutaleet. Anna turvota hiukan. Sekoita joukkoon myös osa jauhoista ja alusta sitten loput jauhot ja öljy taikinaan. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista eikä tartu enää käsiin, se on valmista. Anna taikinan kohota jossain lämpimässä paikassa sen aikaa että se kaksinkertaistuu. Itselläni siihen meni 20 minuuttia aikaa. Vaivaa sitten taikinaa hiukan pöydällä ja jaa se 24 osaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja laita pellille, voit litistää sämpylöitä hiukan, joka kannattaa tehdä esimerkiksi silloin, jos aiot tehdä sämpylöistä hampurilaisia. Anna kohota vielä ja paista sitten 225 asteessa noin 10 minuuttia.