Olen halunnut tehdä tällaista jo jonkun aikaa ja nyt sit tein :) Itse ainakin olen tyytyväinen kerrankin tähän kakkuun. Suklaareunan kanssa vehtaaminen pelotti aluksi, mutta kyl se sitten onnistu. Oli mulla kaveri kans apuna että kiitoksia myös sinne päin ;) Kun kakku oli valmis, oli vähän sellanen fiilis, että onko toi oikeesti mun tekemä kakku :D Enpä makuakaan moiti. Vähän tietty taas tuli turailtua, mutta onneks ei lopputuloksessa pahasti näy.

Pohja:
4 kananmunaa
sokeria tilavuudelta saman verran kuin munia
4 rkl kaakaojauhetta lasinpohjalle + vehnäjauhoja niin että jauhoja tilavuudelta saman verran kuin munia

Kostutus:
1 ½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Väliin:
1 prk hedelmäpilttiä

Suklaamousse:
2 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
½ dl tomusokeria
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista
2 liivatetta
1 rkl vettä

Suklaareuna:
80 g valkosuklaata
10 g tummaa suklaata

Päälle:
punaherukoita, mustaherukoita, mansikoita, vadelmia

Valmista ensin kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään yhdistetyt kaakaojauhe ja vehnäjauhot. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia kääretorttupohjan tapaan. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta 3 ympyrän muotoista kakkupohjaa, joiden halkaisija on 14 cm.

Leikkaa ja teippaa piirtoheitin- tai leipomiseen tarkoitetusta reunakalvosta pätkä, joka ylettää kakun ympäri (eli vähintään n. 46 cm tulevaisuutta ajatellen) ja on vähintään 13 cm korkea. Sekoita maito ja vaniljasokeri ja kostuta alinta kakkupohjaa sillä. Teippaa kalvo sen ympärille. Levitä puolethedelmäpiltistä kakkulevylle.

Tee mousse tässä välissä. Sulata kerma ja suklaa keskenään ja laita jääkaappiin jäähtymään. Laita liivatteet likoamaan reiluun kylmään veteen. Vaahdota keltuaiset ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi ja valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota jäähtynyt suklaakerma vaahdoksi. Kuumenna tippa vettä kiehuvaksi, puristele liivatteet ja liuota veteen. Yhdistä suklaakermavaahto, keltuais-sokerivaahto ja valkuaisvaahto keskenään. Lisää liivateliemi joukkoon hyvin sekoittaen.

Laita puolet suklaamoussesta äskettäin kostuttamasi ja soseella päällystämäsi kakkulevyn päälle reunakalvon sisään. Ujuta toinen jäljellä olevista kakkupohjista suklaamoussen päälle. Kostuta sekin vaniljamaidolla ja levitä loput hedelmäsoseesta sille. Kaada loput mousset soseen päälle ja aseta viimeinen kakkupohja päällimmäiseksi. Kostuta ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota hyytyneestä kakusta reunakalvo ja pese ja kuivaa se. Mittaa kakun korkeus, sen pitäisi olla noin 10 cm. Sulata suklaareunukseen tuleva tumma ja valkosuklaa. Suklaareunus tulee kalvolle noin 12x44 cm alueelle. Sen pitää ylettää kokonaan kakun ympäri ja pari senttiä kakun yläreunan yli. Kalvon molempiin päätyihin tulee jäädä hieman tyhjää, kun laitat suklaan sille. Suklaan täytyy ylettää kalvon alareunaan. Laita sula tummasuklaa pussiin, jonka kulmaan leikkaat pienen reiän. Pursottele kalvolle tummalla suklaalla viiruja. Levitä valkosuklaa tumman suklaan päälle. Nosta kalvo molemmista reunoista kiinni pitäen ja kierrä se varovaisesti kakun ympärille. Teippaa kiinni ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Irrota kalvo, kun suklaa on jähmettynyt. Asettele kakun päälle herukoita, mansikoita ja vadelmia. Laita kakku jääkaappiin, jos et tarjoile sitä heti, mutta muista ottaa hieman ennen tarjoilua huoneenlämpöön, että suklaareuna leikkautuu helpommin.