1246451114_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näitä leivoskelin viikonloppuna. Lisäks tein myös toisen laisia pullia mut en nyt niiät julkaise. Näistä tuli kyllä hyviä. Vaikka kerkesin maistaa vaan yhen, sit pullat häviskin mystisesti jonnekin... En oo koskaan ennen käyttäny tuota Wiener nougat -crushia, joten en tienny yhtään että mitä edes pullan sisään tunkasen :D Tuo crush muuten maistuu ihan niiltä muruilta mitä on esimerkiks suklaatuutin pinnalla... Varmasti käytän joskus jossain muuallakin, pitäs vaan keksiä että missä. Äskettäin olin ottaa ulkona aurinkoo ja _rusketuin_ vähän, jee! Oli siellä kyllä vähän vilposa kun varjossakin vaan 27 astetta lämmintä ;)

n. 36 pullaa

Taikina:
½ l maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 ½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita sulatettuna

Täyte:
75 g huoneenlämpöistä voita
2 tl vaniljasokeria
3 dl Wiener nougat -crushia

Päälle:
1 kananmuna
raesokeria
mantelilastuja

Valmista ensin pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhoista noin puolet hyvin sekoittaen. Alusta loput jauhot ja voisula taikinaan. Jätä liinan alle kohoamaan. Sekoita täytteen voi ja vaniljasokeri yhteen. Kaada kohonnut taikina pöydälle ja jaa se kolmeksi samankokoiseksi palaksi. Kauli palat vuorotellen ½-1 cm paksuisiksi suorakulmioiksi. Voitele levyt vaniljavoilla ja ripottele Wiener nougat -cursh päälle. Rullaa ja leikkaa jokainen rulla 12 palaksi. Laita palat leikkauspinta ylöspäin pellille liinan alle kohoamaan. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele pintaan raesokeria ja mantelilastuja. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.