1990104.jpg

Meillä oli kermapurkki vanhentumassa jääkaapissa ja piti saaha se johonkin, tein sitten tätä piirakkaa, jota ainakin Christina oli tehnyt, ja hänen blogissaan olen käynyt tän perään jo kuolailemassa monesti :D Alkuperäinen ohje on Valion, ja tein sen mukaan, mikä löytyy sieltä Valio nettisivuilta. Eipä ainakaan mitenkään putkeen menny tääkään torttu. Alku vaikutti lupaavalta, vaikka hommat meni tosi hyvin päällekkäin... No sitten kun oli otettu jo uunista ja jonkun aikaa oli jäähtyny, niin kun aloin leikkaamaan, niin hälytyskellot alko päässä soimaan, kun täyte tursus leikkauskohdasta kakun pinnalle. No sitten kun koko palan irrotin siitä, niin voi kun kiva, täytökset lörähti siihen lautaselle. Jes! Taisinpa sanoa siinä pari rumaakin sanaa, kun niin paljon hermostutti jo valmiiksikin. Ihan ohjeen mukaan tein, että ei raakaakaan ois pitäny olla. Onneksi maku ei sentään ollu ihan ahterista! Oikeestaan tää oli tosi hyvän makusta :) En kyllä hirveesti välitä mistään pähkinöistä, mutta oli nää pekaanipähkinät kokeiltava, kun en oo ennen ees maistanu, ja ei mitenkään pahoja ainakaan.

Tarvitset:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

25 voita
1½ dl fariinisokeria
2 kuohukermaa
1 pss (125 g) pekaanipähkinöitä (itse laitoin vaan 70 g kun meillä oli sen verran siinä pussissa)
250 g omenoita, eli noin 3 kotimaista
2 munaa

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Vatkaa pohjan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa vielä hetki. Lisää keskenään sekoitetut leivinjauhe ja vehnäjauhot. Painele taikina vuuan pohjalle ja reunoille. Rouhi pähkinät karkeaksi veitsellä, mutta jätä 12 koristelua varten. Poista pestyistä omenoista siemenet, jos ne ovat ulkomaalaisia, niin kuori myös. Paloittele pieniksi kuutioiksi. Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma kattilaan ja keitä viitisen minuuttia.  Lisää omenakuutiot ja pähkinärouhe. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita kinuski joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Paista 15 minuuttia 180 asteisessa uunissa. Laita jäljellä olevat pähkinät koristeeksi tässä vaiheessa ja paista vielä 25 minuuttia. Peitä paiston loppuvaiheessa foliolla, jos alkaa vaikuttaa siltä, että siihen on tarvetta. Anna valmiin piirakan jäähtyä ja tarjoile esimerkiksi jäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.