2090175.jpg

Moni varmaan miettii, mistä tän ihan aika normaalin kasvispiirakan nimi tulee ;) Nimi on aika legendaarinen, nimittäin joskus ykkös- tai kakkosluokalla meillä oli kaverin kanssa ravintolaleikki ja siellä myytiin kasvispiirakkaa, nimeltä Farmari-Erkki. Piirakan ohje oli huippusalainen ja valmistus kesti viisi vuotta. :D

Mulla on ollu meininki tehdä kasvispiirakkaa jo jonkin aika ja nyt tein sitten, kun oli kaikki tarpeet. Farmari-Erkki olikin sitten loistava nimi sille! Ainakaan ei pitäs toista Farmari-Erkkiä olla vielä olemassa. Tai mistäs sitä tietää... Ohje on ihan omasta päästä kehitelty, kun eipä ihan rehellisesti sanottuna tullu ajatusta mieleen kattoo kirjasta, eli keksin :D Tykkäsin mausta kovasti, äiti kyllä sano, että mausteita olisi voinut olla vähän enempi. Iskä kumminkin santsaili (ah, miun lempisana!) että oli kai ihan hyvää kumminkin. Sopivin vuoka lienee 26-28 senttinen.

Pyörryin muuten tänään koulussa..!

Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3/4 dl maitoa

Täyte:
½ kesäkurpitsa
1 porkkana
1 ½ sipulia
100 g pakastemaissia
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
150 g juustoraastetta

Valmista ensin pohja. Nypi kaikki ainekset maitoa lukuun ottamatta murumaiseksi. Lisää maito ja sekoita käsin tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä toistaiseksi syrjään. Silppua sipuli, kuori ja suikaloi kurpitsa ja porkkana. Laita öljy paistinpannuun ja lisää kasvissuikaleet ja sipuli ja kuullottele hetki. Sekoita joukkoon maissit. Mausta suolalla ja halutessasi muillakin mausteilla. Kaada vihannekset piirakkapohjalle ja levitä tasaiseksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää kerma ja puolet juustoraasteesta joukkoon. Kaada piirakkapohjalle vihannesten päälle. Ripottele loput juustoraasteesta päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.