Tänä jouluna tämä kakku tuskin enää ketään hyödyttää, mutta lisään ohjeen kumminkin. Tein tämän jouluna itselleni vähän niin kuin syntymäpäiväkakuksi, meillä kävi sitten vieraita pariinkin otteesen. Kakku oli kivan omenainen ja kävi kaupaksi, itekkin tykkäsin :) Kuva on huono, enkä kerennyt edes koristella kakkua kun vieraat jo tunki ovista sisälle :P

24 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
200 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 prk omena-kanelirahkaa
1 prk mascarponejuustoa
3 dl omenasosetta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
9 liivatetta
½ dl glögiä

Kiille:
4 dl glögiä
4 liivatetta

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murustele piparit, sulata voi ja yhdistä piparimurska ja voisula. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Vaahdota täytteen kuohukerma ja laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita keskenään kermavaahto, rahka, mascarpone, omenasose ja mausteet. Kuumenna glögi kiehuvaksi, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet glögiin. Kaada liivateliemi täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli. Kun kakku on hyytynyt, laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna pari ruokalusikallista glögistä ja sulata puristellut liivatteet siihen. Sekoita liivateliemi lopun glögin joukkoon. Kaada glögikiille varovaisesti kakun päälle ja laita kylmään hyytymään. Ennen tarjoilua irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.