2113712.jpg

Monet ovat jo leivoskelleet jouluisia juttuja ja minäkin tein sitten tällaista maustekakkua. Ohje on otettu joskus Anni Helena-pussin kyljestä - enäähän sitä ei siinä ole. Lisäsin tähän vielä nuo rusinat ja maidon, muuten sama ohje. Tuli ihana "joulun tuoksu" kakkua paistaessa :) Tykkäsin.

250 g voita + vuokaan
2 ½ dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 ½ dl rusinoita
½ dl maitoa
korppujauhoja vuokaan

Ota voi ja kananmunat ajoissa ennen leipomista huoneenlämpöön. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi ja lisää kananmunat yksi kerrallaan välillä hyvin vatkaten. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet ja maito. Vatkaa pienellä nopeudella tasaiseksi. Laita taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa.