2081637.jpg

Kävin ostaa Lidlistä tänään silikonisia muffinssivuokia ja piti heti sitten testata, että käynkö huomenna lisää ;) Eli tein sitten tällasia muffinsseja. Makuyhdistelmä on ihan päästä, mutta pohjana hyväksi todettu muffinssiresepti pienin muutoksin. Näistä tulikin aika kivan makuisia, jogurtti tuo pikanttia lisämakua tavallisiin marjamuffinsseihin, vaikka ei nyt niin kovin paljon maistukaan.

12 isoa muffinssia

150 g voita
2 1/4 dl sokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 1/4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
1 ½ dl maustamatonta jogurttia
4 dl vadelmia
1 rkl perunajauhoja

Kuorrute:
8-10 rkl tomusokeria
1-2 tl sitruunamehua
vettä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välissä hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää vaahtoon yhdessä maidon ja jogurtin kanssa. Sekoita sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Vältä turhaa vatkaamista. Sekoita kulhossa vadelmat ja perunajauho ja lisää taikinaan. Perunajauho estää vadelmia painumasta muffinssin pohjalle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutusta varten tomusokeri, sitruunamehu ja sen verran vettä, että kuorrute on sopivan sakeaa. Levitä muffinssien pinnalle tai laita pursotuspussiin ja pursota haluamiasi kuvioita muffinsseihin. Koristele vadelmilla tai esimerkiksi nonparelleilla.

Edit: Mä muuten kävin niitä toiset kuus lisää ;) Riittääpähän noihin "normaalinkokoisiin" taikinoihin...