Ja taas leivoin! Oli taas se kermapurkki jääkaapissa menossa vanhaks niin oli keksittävä jotain hyötykäyttöä sille ja nopeesti ;) Tästä tulikin melkoisen maistuvan makuista. Unohdin kyllä kaikki mausteet ja suolat tästä pois kun keskustelin vähän äitin kanssa samalla... Mutta hyvää tämä oli silti! Mausteita voi laittaa halutessaan, mutta ei tämä pakolla niitä tarvitse. Pohja on ihanan rouheinen sämpyläjauhojen ansiosta. :)

n. 26 cm vuokaan

Pohja:
100 g voita
3 ½ dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
½ dl maitoa

Täyte:
1 rkl öljyä
300 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
½ sipuli
1/3 paprika
1 dl purjoa silputtuna

"Liemi":
2 dl kermaa
150 g juustoraastetta
2 kananmunaa

Nypi pohjan voi, leivinjauhe ja sämpyläjauhot murumaiseksi. Lisää kananmuna ja maito ja sekoita käsin tasaiseksi. Levitä voideltuun piirakkavuoan pohjille ja reunoille. Paista pohjaa 5-10 minuuttia 225 asteisessa uunissa. Paista sillä aikaa broilerisuikaleita öljyssä. Niiden ei tarvitse ruskistua. Lisää paistamisen loppuvaiheessa suikaloitu paprika ja silputtu sipuli. Sekoita valmiiseen täytteeseen purjosilppu ja levitä se piirakkapohjalle. Sekoita "liemen" ainekset, mutta jätä vähän juustoraastetta tähteelle. Kaada seos piirakan päälle ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Paista 200 asteessa vielä noin 25 minuuttia.

Sitten vähän vähemmän tärkeisiin juttuihin. Olin sitten vaihteeks taas laittanu herätyskellon soimaan tuntia liian aikasin. Kun olin kattonu illalla "vähän väärin" lukujärjestyksestä, joka on kyllä aika sekava, kun siinä on joka ryhmän tunnit merkattu samaan. Eipä siinä mitään, menin viime tiistaina tunnin liian aikasin kouluun :D Samasta syystä...

Nolasin muuten aamulla itteni taas niin hirveen hyvin. Jos joku haluu tietää, kuin, niin kysäsee, mut en sitä kirjota tähän kuitenkaa et jos joku asiaan kuuluva taas vaikka sattuu lukemaan...