1245753528_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällaisen tiikerikakun tein viime viikolla sekä kotiin että mummolle :) Meillä kotona tällaset "tavalliset" leivonnaiset on yleensä vähän katoavaisempia kuin ne erikoisemmat, harmi sinänsä kun ei voi testata niin usein kaikkee mukavaa ;) Ohje on Anni Helenan, jolla tulee kyllä minun mielestä parasta kahvikakkua. Itse teen vastoin ohjetta suklaaraitoja yhden sijaan kaksi, tulee jotenkin kivemman näkönen.

Taikina:
250 g voita
2 ½ dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Raidat:
1/3 taikinasta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa

Ota voi ja munat ajoissa ennen leipomista huoneenlämpöön. Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään yhdistetyt vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta kolmasosa erilleen, johon sekoitat kaakaojauheen ja maidon. Laita puolet vaaleasta taikinasta voidellun ja korppujauhotetun kakkuvuoan pohjalle. Laita päälle ruskea taikina ja loput vaaleasta päällimmäiseksi. Paista kakkua 175 asteessa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa.