Tänään pyöräytin tällaiset patongit. Tosi nopea tekoisia. Itse kun olen tässä herkässä kasvuiässä, niin pitää saada ruokaa pöytään ja nopeesti nälän yllättäessä ;) Oon muuten kasvanu tässä nyt 1,5 senttiä, wuhuu, kohta meen äitistä ohi!! Tämä patonki on kyllä aika hyvää. En kovin paljoa vielä maistellut, mutta pehmeää ja maukasta ainakin tuoreeltaan. Eipä pitäisi paljoa jäädäkään seuraavaan päivään ;) Sitten yks kysymys: haittaako, kun mulla on yleesä aina kuvissa toi sama "pilkkuseinä" taustana? Meillä vaa on aika surkee valaistus että se on iltasin oikeestaan ainut paikka missä voi kuvata...

2 patonkia

Taikina:
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
25 g voita
3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa

Voiteluun:
vettä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja anna liueta. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista vispilällä sekoittaen. Alusta loput jauhot ja öljy joukkoon. Anna kohota lämpimässä. Valmista sillä välin patonkien täyte. Pehmennä voita hetki mikrossa, mutta se ei saa sulaa! Puserra valkosipulinkynnet voihin ja mausta suolalla. Kaada taikina leivinpöydälle ja jaa se kahtia. Kaulitse molemmat palat neliöiksi. Levitä puolet täytteestä toiselle levylle ja puolet toiselle. Kääri patongit tiiviiksi rulliksi. Kohota liinan alla, tee patonkeihin veitsillä viillot ja voitele vedellä. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Sain muuten tänään opelta suklaalevyn :)