Ostettiin meille jäätelökone tossa viime viikolla (kirpparilta 3 eurolla ja toimiva!) joten sitä oli heti testattava. Ben&Jerry'sit on vieny mut viime aikoina mukanaan, jotenka koitin sitten ite tehä jotain jäätelöö, missä ois runsaasti sattumia. Tässä lopputulos! Ah, oli kyllä hyvää<3

Jäätelö:
85 g tummaa suklaata
3 dl täysmaitoa
1 dl sokeria
3 munankeltuaista
3 dl kuohukermaa

Sattumat:
50 g tummaa suklaata karkeana rouheena
50 g pekaanipähkinöitä karkeana rouheena

Laita suklaa ja maito kattilaan ja lämmitä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkeaksi. Liruta suklaamaito joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada seos kattilaan ja kuumenna (ei saa kiehua!) kunnes seos hieman saostuu. Anna jäähtyä ainakin tunti. Vatkaa kermavaahto ja sekoita se jäähtyneeseen suklaaseokseen. Laita seos jäätelökoneeseen ja anna pyöriä siellä, kunnes jäätelö on melkein jähmettynyt. Lisää suklaa- ja pähkinärouhe (palat saa tosiaankin olla isoja) ja laita jäätelö pakastusrasiaan, jos et syö sitä heti.

Jos et omista jäätelökonetta, laita suklaaseos ilman kermavaahtoa pakastuksen kestävään rasiaan ja pakasta. Käy tunnin välein sekoittelemassa, jotta jääkiteet murskautuvat. Kun jäätelö alkaa olla melko jäistä, lisää kermavaahto ja suklaa- ja pähkinärouheet. Anna jäätyä loppuun.