1243446594_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaverin kaa tehtiin siis tiistaiks kouluun kaks kakkua meiän luokalle. Ihan siis sen takia, kun ollaan nyt ysillä ja koulut loppuu kohta jne. Ja tekosyy kakun tekoon, hei! ;) Pohjat tehtiin ja täytettiin maanantaina ja koristelut tiistai-aamuna. Minä niin kovasti rakastan niitä aikaisia aamuherätyksiä<33 Koristelun suhteen ei menny kaikki ihan putkeen. Tehtiin nimittäin nuo tekstin kirjaimet ensin leivinpaperille. Sitten kun olin nostamassa sitä paperia pakastimeen kovettumaan, niin "jotenkin" lipsahti se lattialle ja vikaperin >:( Eli uuet kirjaimet vaan tekoon. No aamulla ku otin sitä sieltä pakastimesta pois, ne kirjaimet irtos ja putos kaikki lattialle. Ja sinne ne suli kanssa. Eli käyttöön varasuunnitelma... Spritsailtiin kiireessä aamulla sitten nuo uuet tekstit tuohon, "Montako aamua?!" lukkee sitten siinä, jos ei saa selvää :D Käsi siis siinä vapis aika reippaasti kun meinas vähän kiirus tulla kouluun ;D Huomaa tosta keittiön pöydästäkin, että on vähän kakkua tehty... ;) Toinen kakku oli samanlainen paitsi päällä oli tekstin sijaan kukkia, siitä ei ole nyt kuvaa. Ulkonäkö ei ehken ollu ihan paras mahdollinen, mutta maku oli kyllä vissiin ihan hyvä. Tai ainakin molemmat kakut hävis, jotain 20 syöjää oli (ja yhteensä 15 kananmunaa). Pursotukset onnistu aika kivasti =) Välissä oli sitten suklaamousse toisessa välissä ja mansikkasurvosta ja banaania toisessa.

Tässä ohje yhteen kakkuun (molemmat tehty samalla ohjeella)

Pohja:
7 kananmunaa (siinä toisessa oli 8)
sokeria tilavuudelta saman verran kuin munia
vehnäjauhoja tilavuudelta saman verran kuin munia

Suklaamousse:
2 keltuaista
½ dl tomusokeria
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
2 liivatelehteä

Väliin myös:
3-4 dl mansikkasurvosta
3-4 banaania

Kostutus:
1 ½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Minttusuklaakinuski:
200 g marianne-suklaata
1 dl kuohukermaa
20 g voita

Pursotukset:
n. 2 prk Flora vispiä
tomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Valmista täytekakkupohja ihan ensin. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää vehnäjauhot varoen vaahtoon. Kaada Taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (mokkapala)vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa valmis pohja, anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen kerrokseen.

Sekoita kostukkeen ainekset keskenään kupissa ja kostuta alin kerros. Levitä mansikkasurvos ja siivutetut banaanit siihen. Laita toinen kerros päälle ja kostuta sekin.

Tee suklaamousse väliin. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Lisää sulatettu suklaa varovasti, sekoita sitten joukkoon vaahdotettu kerma ja vaahdotetut valkuaiset. Puristele liivatteet ja sulata hellalla kattilassa. Kaada liivateliemi mousseen ja sekoita tasaiseksi. Laita mousse hetkiseksi jääkaappiin. Levitä se sitten kakun toiseen väliin. Laita päällimmäinen pohjalevy päälle ja kostuta sekin.

Tee kuorrute sulattamalla kaikki sen ainekset hellalla kattilassa. Varo ettei se pala! Sekoita kuorrute tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken aikaa. Kaada se sitten kakun päälle ja anna jähmettyä.

Pursotuksia varten vaahdota Flora vispit. Mausta tomusokerilla ja vaniljakreemijauheella, joka myös helpottaa pursotusta. Pursottele tai levitä kakun reunoille.

Koristele halutessasi, me laitettiin valkosuklaarullia ja kiekuroita ja vaaleanpunaisia sokerihelmiä.

P.S Kuvaan ei oo sitten yhtään panostettu, nappasin vaan kiireessä jonkunlaisen.