Oltiin meidän "mökillä" viikonloppuna ja minähän leivoin siellä sen kuin kerkesin, kun muuten vähän tylsää olis ollut :D Pakkasesta tempasin tämän kakkupohjan, olisiko joku kolmen munan ehkä... Mutta hyvää oli, vaikka pursotuksien kanssa ärräpäitä vähän sinkoilikin... Kermavaahto meni nimittäin ensimmäisessä vatkauksessa liian kovaksi ja ryynimäiseksi ja valui sitten vetenä joka paikkaan pussin "väärästä" päästä. Että siinä syy rumiin reunapursotuksiin. Sijoitin muuten (äitin rahoja) uusiin pursotusjuttuihin, setissä on 7 tyllaa, liitin ja pursotuspussi ja se oli Heirol keittiö tai joku tuommonen merkiltään.

1888274.jpg

Täyte:
1 prk (vähän jää ehkä tähteelle) Valion omena-kanelirahkaa
1½ banaania
omenasosetta

Kostutukseen:
mehua tms.

Kinuski:
1½ dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 tl voita
1 tl vaniljasokeria

Pursotukset:
3 dl vispikermaa

Leikkaa pohja kahteen osaan (jos se on siis vaan kolmen munan tai pienempi). Kostuta alempi puolisko ja levitä sille omenasosetta. Itse käytin oma tekemää. Laita soseen päälle rahkaa ja siihen päälle banaanilinttejä. Laita päällimmäinen puoli päälle ja kostuta sekin. Valmista kinuski. Keitä sokereita ja kermaa kattilassa, kunnes se kylmään veteen tiputettaessa jähmettyy (ei kovaksi!). Kaada kinuski kakun päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota tai levitä se kakun reunoille.

Koristelin muuten ruusunlehdillä ja marsipaaniruusulla, joka oli ensimmäinen tekemäni, jos ei lasketa sitä, joka tehtiin koulussa seiskalla ja joka ei kyllä miltään ruusulta ainakaan näyttänyt. Tässä vielä tarkempi kuva ruususta.

1888320.jpg